Challenges in plaats van vakken

Ons onderwijs

Bij Agora Hub030 vul je jouw eigen gereedschapskist. Dit doen we door jou te laten inzien wie je bent, vanuit jouw talent, je verlangens, en in wat er voor jou in de weg staat. Wij sluiten bij jou aan, prikkelen en helpen je bij jouw ontwikkeling. Met maatwerk en een sterke basis heb je het gereedschap om aan een ongekende toekomst te kunnen bouwen. Op Agora Hub030 vullen kinderen hun gereedschapskist met brede kennis om een leven lang aan hun ontwikkeling te kunnen blijven werken. Diversiteit zoeken we op en streven we na. 'Maatwerk is standaard' - Kinderen zijn niet gelijk, leven niet gelijk en leren niet gelijk. Door een ongelijk aanbod en ongelijke (onderwijs) tijd zorgen we ervoor dat elk kind zijn of haar unieke potentie bereikt.
Lees meer over onderwijs bij Hub030

Een kind op Agora Hub030

Bij afscheid van Agora Hub030 heb je een liefdevolle leer- ontwikkel- community ervaren waarin er aandacht is voor wie je bent. Je hebt zelfkennis en weet waar je eigen kracht, passie en mogelijkheden liggen. Je weet wat goed is voor jou, de ander en de wereld, zodat je je van waarde voelt en van waarde kan zijn. Je bent in staat om een leven lang te willen, kunnen en blijven leren. Maar voor nu, laten we bij het begin beginnen.

De hele dag ontmoeten!

Bij de inloop krijg je de ruimte en ervaring hoe fantastisch het is om de bewoners van de wereld te ontmoeten, we halen namelijk de bewoners van Utrecht in huis. Bij de start van een dag zijn er vele ontmoetingen, in deze ontmoetingen zien wij kansen.

Jonge kinderen mogen hun dag starten in de huiskamer en starten met iets wat ze fijn vinden. Oudere kinderen passen hun geleerde kennis en vaardigheden toe.

Leerlingen mogen tijdens de start van de dag talent toepassen en ongekende mogelijkheden ontdekken. We creëren ruimte op de Agora (markt) voor verkopen & showen. Leerlingen laten zien wat ze ontwikkeld hebben (bij hun challenge) op het gebied van koken, sporten, administratie, dansen, muziek maken, naar het theater gaan, in het atelier, lezen, rekenen, spellen en in de moestuin werken. Kinderen kunnen hier samenwerken met coaches, bewoners, ondernemers en overheden. Vanuit deze ontmoetingen ontstaan steeds weer bijzondere momenten van leren, inspireren, ontdekken en grenzen verleggen.

Examens en diploma

Op Agora werken leerlingen met challenges (ook wel “leervragen” genoemd), deze kunnen ontstaan vanuit inspiratiesessies maar ook uit eigen inspiratie. Deze challenges zijn vakoverstijgend en volgens eigen planning en eigen niveau. Leerlingen hebben de vrijheid om te leren wat ze willen, niet de vrijblijvendheid om te doen wat ze willen. We werken toe naar een regulier diploma. Deze challenges worden door de leerlingen via de insteek van de 5 werelden en de gereedschappen van TULE SLO en hun referentiekaders benaderd. De coach en leerling zorgen samen voor een brede insteek en stellen doelen bij de challenge. Bij elke challenge wordt er gemonitord; welke doelen, vaardigheden, skills, strategieën, opbrengsten er behaald zijn.

Op Agora Hub030 vul je met je challenge, jouw eigen gereedschapskist. Je behaalt je diploma op niveau(‘s). Met een maatwerk diploma heb je het gereedschap om aan een ongekende toekomst te kunnen bouwen.

Lees hier meer over de wetenschap

Leren met eigen leerroutes

Bij Agora Hub030 leer je op een andere manier dan bij regulier onderwijs. Wij hebben geen vakken en lessen maar de leerlingen hebben eigen of gezamenlijke challenges. Daarnaast zijn er inspiratiesessies voor de leerlingen en staat het ontmoeten en jezelf leren kennen centraal.

Binnen de challenges hebben de leerlingen eigen leerroutes met het ontwikkelplan als leidraad. Elke leerroute is uniek en op maat gemaakt. Op deze manier kunnen leerlingen op hun eigen tempo intrinsiek gemotiveerd aan de slag met de gestelde leerdoelen.

Lees meer over het onderwijs op Hub030

HUB DATES

Thursday 19 September 2024
Kijkochtend om 09.30 uur

Nieuwsbrief

Niets missen van ontwikkelingen binnen HUB 030? Laat dan hieronder je e-mail achter voor onze nieuwsbrief!
chevron-down