Bekijk de wereld van alle kanten

De Utrechtse jeugd heeft vrijheid, autonomie en ruimte in een rijke (speelleer)omgeving en sociale context nodig, om vanuit motivatie en nieuwsgierigheid te kunnen leren en ontwikkelen in deze minimaatschappij.

Kinderen het op hun eigen manier ontdekken

Agora Hub030 is een basisvoorziening met een visie op leren en ontwikkelen, met een sterke set waarden. Ieder kind is welkom. We gaan uit van dat wat een kind kan en leveren maatwerk. Ieder kind heeft een eigen ontwikkelingslijn en portfolio. De begeleiding en ondersteuning is persoonlijk.

Agora kan je zien als een plein, een marktplein. Je bent van harte welkom op dat plein. We vragen er niet naar je niveau, niet naar je citoscore of naar het advies van je basisschool. Dat hoeft ook niet want elke jongere wil en kan van nature leren. Elke jongere wil groeien, wil goed worden, wil ergens naartoe met zijn leven. Niveau of leeftijd doen er dan niet toe. Op Agora mag er je jouw nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Vanuit de verwondering over alles om je heen wat het onderzoeken en begrijpen waard is.

Ontdek meer over het onderwijs

OM KINDEREN GELIJKE KANSEN TE GEVEN MOET JE ZE ONGELIJK BEHANDELEN

Onderwijs zonder labels en hokjesdenken

Met Agora Hub030 ontwikkelen we een plek waar kinderen tussen 0-18 in een doorgaande lijn, breed ontwikkeld worden en begeleid in socialisatie, personificatie en kwalificatie. Agora Utrecht is een inclusieve gemeenschap. We sluiten niemand uit en staan geen ontkoppeling toe. We maken een punt van de doorgaande lijn tussen kinderopvang, primair onderwijs en voortgezet onderwijs  omdat we de zwakte van de grote overgangen niet accepteren en kansen zien in een ongelijk aanbod en ongelijke onderwijstijd.

Binnenschools en buitenschools leren is verbonden

Agora Hub030 is een plek waar je energie en de ervaring krijgt hoe fantastisch het is om de wereld en zijn bewoners te ontdekken en beleven. De wereld in al zijn schoonheid en tekortkoming. Deze wereld mag je ontdekken op jouw manier, vanuit een aangewakkerd verlangen. We creëren ruimte om de wereld en zijn bewoners te ontmoeten. Vanuit ontmoeting ontstaan steeds weer bijzondere momenten van leren, te ontdekken en grenzen verleggen, hierin te oefenen en je hiertoe verhouden. Alles wat je kan leren is te vinden buiten de school. De mensen die je daar ontmoet, de omstandigheden en de dagelijkse gebeurtenissen vormen een onmetelijke rijke leeromgeving die jouw nieuwsgierigheid en motivatie vergroot om te leren.

HUB DATES

Tuesday 29 November 2022
Kijkochtend - Vlampijpstraat 94 (van 9u tot 11u) - Aanmelden via info@agora-utrecht.nl

Nieuwsbrief

Niets missen van ontwikkelingen binnen HUB 030? Laat dan hieronder je e-mail achter voor onze nieuwsbrief!
* indicates required
chevron-down